Sajtóközlemény – TOP-1.4.1-19-BK1 – BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA, BŐVÍTÉSE


PROJEKTZÁRÁS

Bócsa Község Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, azaz a TOP-1.4.1-19 BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA, BŐVÍTÉSE felhívásra „2 csoportszobás bölcsőde építése Bócsán” címmel (projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BK1-2020-00048). A 228.93 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból finanszírozott projekt fő célja egy korszerű mini bölcsőde megteremtése.

A projekt keretében a 6235 Bócsa Óvodaköz u. 244 hrsz. alatt egy 16 férőhelyes, két csoportos, új mini bölcsődei intézmény létesült, az ahhoz tartozó infrastruktúra kiépítésével, a szabályszerű működtetést biztosító eszközök beszerzésével és az intézmény alapításához szükséges feltételek megteremtésével.

A bölcsőde épületének kialakítására családi házas övezetben lévő területen került sor, amely a falu minden pontjáról könnyen elérhető, a település központjában található.

A rendelkezésre álló terület nagyságából eredően lehetőség nyílt a szükségesnél nagyobb játszó- és kert felület létrehozására a gyermekek számára.
A szükséges számú parkolót az épület bejáratának közelében helyezték el.

Az építés keretében jelentős nagyságú zöldfelület is kialakításra került a bölcsőde körül.

Az épület földszintes jellege lehetővé tette a teljes körű akadálymentesítést a gyermekek és a szülők által használt részekben. A közlekedő felületek burkolatában infokommunikációs akadálymentesítést alkalmazva vezető sávok kerültek elhelyezésre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:
Szőke-Tóth Mihály polgármester
+3630 9833852
[email protected]
https://bocsa.hu/bolcsode