„Ipari terület fejlesztése Bócsán”

TOP-1.1.1-16-BK1-2020-00033

Kedvezményezett neve: Bócsa Község Önkormányzata
Megítélt támogatás: 165.600.000 Ft
Támogatás mértéke: 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31.


Projekt bemutatása:
Bócsa ipari területét tervezi tovább fejleszteni. A korábbi TOP 1.1.1 pályázat keretében megvalósult fejlesztések második ütemében kerítés és kamerarendszer építése, térvilágítás fejlesztése, elektromos rendszer és energiahálózat fejlesztése, elektromos autótöltő berendezés, parkoló építése és ipari park feltáró út aszfaltozása kerül megvalósításra.
A projekt közvetlen célja, hogy önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok csoportjának infrastrukturális fejlesztésével olyan iparterület alakuljon ki, amely alkalmas arra, hogy azt a vállalkozások, mint telephelyüket üzleti környezetként termelés vagy szolgáltatás végzése céljából igénybe vegyék.
A fejlesztés közvetett célja, hogy az üzleti környezetet elfoglaló vállalkozások tevékenységük megkezdésével új munkahelyeket hoznak létre, javítva ezzel a térség foglalkoztatottságát, növelve a járás jövedelmezőségét, a település adóerő képességét. A munkahelyteremtés hozzájárul a lakosság anyagi biztonságához, csökkentve az elvándorlási hajlandóságot. Az üzleti infrastruktúrát igénybe vevő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség a magasabb minőségű és szélesebb körű szolgáltatások által.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Akadálymentes nézet