Megkezdődött Bócsán a belterületi kerékpárút építése


Megtörtént a munkaterület átadása Bócsán, így elkezdődhet a mintegy 90 millió forintos uniós és hazai támogatással, és további 10 millió forintos önerővel épülő belterületi kerékpárút kivitelezése.

Szőke-Tóth Mihály polgármester elmondta: a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Út-Ép-Ker 97 Kft. lett, amely részére a napokban átadták a munkaterületet. A kerékpárút építése előreláthatólag október végéig tart.

A pályázat keretében a településen áthaladó 54-es főút mentén – a teljes belterületi szakaszon – 1161 méter kerékpárút épül. Ezen kívül kiépül 341 méter burkolt árok, 130 méter zárt csapadékcsatorna, 213 méter csőkorlát és megtörténi egy autóbusz megállóhely áthelyezése. A kerékpárút nyomvonalába eső közműveket is kiváltják. A megvalósítás során 3 darab 10 férőhelyes kerékpártároló jön létre, ezeket az élelmiszerbolthoz, az áthelyezett buszöbölhöz, a templomhoz és a Tájházhoz helyezi el a kivitelező.

A jelentős uniós támogatással megvalósuló projekt részeként zajlik a Bringasuli elnevezésű szemléletformáló kampány is.

Az elméleti és gyakorlati oktatás helyszíne a bócsai általános iskola, a kampány pedig egy roadshow jellegű rendezvénnyel zárul.

Bócsa Község Önkormányzata

6235, Bócsa, Rákóczi Ferenc u. 27.

E-mail: [email protected]

www.bocsa.hu                                                               

www.ujszechenyiterv.gov.hu