Kötelező az agrárkamarai regisztráció szeptember 30-ig


Az Országgyűlés 2012. július 12-én elfogadta a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamaráról szóló 2012. évi CXXVI. törvényt. A 2012. augusztus 1-től hatályos törvény, kötelező tagságot ír elő az agrárszektor és az élelmiszeripar valamennyi piaci szereplője számára.
A tagnyilvántartás összeállítása érdekében a törvény előírja, hogy az agrárkamarai tagságra kötelezettek szeptember 30-ig kötelesek:
– bejelentkezni az agárárkamarai nyilvántartásba, és
– 5.000,- Ft összegű kamarai regisztrációs díjat befizetni.
 
I.  A regisztrációra kötelezettek köre
Regisztrációra kötelezett minden olyan Magyarországon tevékenykedő természetes személy és gazdálkodó szervezet, aki a törvény alapján az agrárkamarai tagságra kötelezetté válik, azaz
– természetes személyként vagy
– gazdálkodó szervezetként agrárgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytat.
 
A hazai agrártermelői és élelmiszeripari szektor gyakorlatilag valamennyi piaci szereplőjének – a gazdasági társaságoktól az őstermelőig – regisztrálnia kell.
Részletesen tartalmazza a törvény 2. és 5.§-a, illetve az agrárgazdaságinak minősülő tevékenységek listája elérhető: http://www.agrarkamara.hu oldalon.
 
II. A bejelentkezés módja
A bejelentkezés kizárólag az online regisztrációs felületen történhet a www.agrarkamara.hu és a www.bacsmagrarkamara.hu weboldalakon, melynek határideje 2012. szeptember 30.
A kitöltésben szükség esetén segítséget nyújtanak az agrárkamara Gazdálkodói Informáicós Szolgálatának tanácsadói a megyénkben 13 területi irodában, Falugazdászok, a könyvelést végzők.
A regisztrációhoz feltétlenül szükséges:
– MVH Regisztrációs szám
– Őstermelői igazolvány száma, vállalkozói igazolvány száma, gazdasági társaság nyilvántartási száma
Az online regisztráció során a fő tevékenységet meg kell jelölni, a későbbiek során az osztályokba sorolás alapjait ezt teremti meg.
 
III. A regisztráció hitelesítése
A kitöltés végén ellenőriznie és véglegesítenie kell a bevitt adatokat!
A "Véglegesítés" gomb megnyomása után már nincs lehetősége a további módosítsára, a rendszer elkészíti és a képernyőn megjeleníti az Ön egyedi kamarai nyilvántartási számát és a regisztrált adatok visszaigazolását.
 
Nagyon fontos: regisztráció akkor érvényes, ha aláírva az alábbi címre visszaküldik, egy példányban a Magyar Agrárkamara 1519 Budapest 112, Pf.: 285. (legkésőbb szeptember 30-ig)!
Ennek hiányában regisztrációja érvénytelen!
 
Kérdéseivel a regisztrációs ügyfélszolgálathoz a 80/911-078-as zöld telefonszámon:
hétfőtől-csütörtökig 8:00-16:30, pénteken 8:00-14:30 óra között forduljon, vagy írásban a [email protected] e-mail címen.
 
Tisztelettel:
 
Bács-Kiskun Megyei Agrárkamara