Hubertusz Vadásztársaság


Mottó

Széchenyi Zsigmond szerint: „A vadászat: vadűzés és erdőzúgás… de több erdőzúgás.”

Az egyesület alapadatai

Név: Hubertusz VT Bócsa
Cím: 6235 Bócsa, Rákóczi F.u.25.
E-mail: [email protected]
Taglétszáma: 40 fő

Vezetőség-Intéző Bizottság tagjai

Elnök Pálfi József
Titkár: Balogh Lajos
Vadászmester: Mucsi Gábor
Gazdasági felelős: Hachpold Ferenc
Természetvédelmi oktatási és propaganda-felelős: Frittmann János

A vadásztársaságról röviden

A Vadászat nem gyilkolás, hanem az élet érdekében történő gazdálkodás.

A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre, a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver, a lőszer tartására, valamint használatára vonatkozó jogszabályok, szabályzatok megtartásával és megtartatásával, a társadalom érdekeivel – különösen a helyi erdő- és földtulajdoni érdekekkel – összhangban, továbbá a környezet-, természetvédelmi előírásokra figyelemmel, szakszerű és tervszerű vadgazdálkodással, a legcélszerűbb együttműködési formák kialakításával, példás egyesületi élettel tagjai részére kultúrált sport- vadászati lehetőséget biztosítson.

A Hubertusz Vadásztársaság a 03-6050 kódszámú vadgazdálkodási egység 7762 ha nettó vadászati jogát béreli a földtulajdonosok közösségétől, nagyrészt Bócsa teljes területén, de hozzá kapcsolódva Bugac és Soltvadkert kisebb területeit is magába foglalja. Ezen a területen vadásztársaságunk tagjai és vendégei vadásznak főleg apróvadra . Eredményes vadászatunkat három hivatásos vadász a sok hajtó és kutya segíti . Szépen található itt fácán , nyúl és jó agancsú őzek. Vaddisznó dám- és gímszarvas is kerül terítékre minden évben, de itt sok kellemes órát el kell tölteni lesen, míg a kitartás meghozza eredményét.

Bócsa belterület határában, erdős környezetben a Hubertusz VT tulajdonában van egy minden igényt kielégitő vadászház, amelyben öt vendéget tudunk három szobában elhelyezni, valamint a pincehelységben van az 50 főt befogadó rendezvényterem.