Gondoskodásból jeles! – Gyűjts szelektíven, élj sportosan


Kedves Szülők, Nagyszülők, Bócsaiak!

A bócsai Bóbita Óvoda csatlakozott a „Gondoskodásból Jeles” kreatív programhoz, melynek legfontosabb célja a gyermekek környezettudatos gondolkodásmódjának kialakítása, a természeti és épített környezet megóvása, a jövő nemzedékek életminőségének megőrzése. Ehhez ismét összefogásra van szükség!

Az akció keretében gyűjtünk minél több:

Újrahasznosítható műanyag hulladékot (gyűjthető minden, a háztartásban és a körül keletkező műanyag hulladék a tönkrement kerti bútoron, selejtes játékon, rekeszen, vödrön, ládán, fólián keresztül a csomagolási hulladék és PET palackig)

Műanyag kupakot, tetőt és csavarzárat (gyűjthető üdítős, ásványvizes, gyümölcsleves, tejes, kakaós, sportitalos, boros és sörös műanyag csavarzár, továbbá a dezodoros flakon kupakja, tusfürdős, samponos, folyékony szappanos, testápolós és tejszínhabos flakon tető, folyékony mosószeres, az öblítős, a Domestos-os flakonok teteje)

Az összegyűjtött műanyag hulladék és kupak külön-külön válogatva, tisztított állapotban gyűjtendő! A hulladékok mérlegelése, szennyeződésmentesség ellenőrzése és elszállítása az óvoda előtti parkolóból, körülbelül 2 hetente történik.

Az akció 2014. április 30-ig tart.

A gyűjtések időpontjai:

2014. március 4. (kedd) de. 8-9 óra

2014. március 18. (kedd) de. 8-9 óra

2014. április 1. (kedd) de. 8-9 óra

2014. április 15. (kedd) de. 8-9 óra

2014. április 25. (kedd) de. 8-9 óra

Az összegyűjtött és elszállított hulladék után az óvoda a program támogatói által díjazásban részesül. Az összegyűjtött hulladék és kupak mennyisége határozza meg a DECATHLON sportszer vásárlási utalvány értékét.

CÉLUNK A HAMAROSAN FELÉPÜLŐ ÓVODAI TORNATEREM SPORTSZEREKKEL TÖRTÉNŐ ELLÁTÁSA.

Kérjük minden Bócsai Lakos segítségét!

Bővebb információ az óvónőknél, illetve Tóth Márta kapcsolattartónál kérhető.