Bócsa Községi Polgárőrség


A Bócsa Községi Polgárőrség 1992. július 16-án alakult 17 fővel. Polgárőrségünk első elnöke dr. Olasz Béla, első titkára Balázs Ferenc volt.

Alapító tagok: Eifert Ferenc, Kalmár János, Vincze József, Tóth János, Mucsi Jenő, Csima István, Vida József, Bíró István, Vincze Csaba, ifj. Szeg Károly, Molnár Béla, Benkóczki Pál, Szeg István, ifj. Szeg István, Szentgyörgyi Istvánné.

A jegyzőkönyvek tanúsága szerint nagy részben Eifert Ferenc akkori tanácselnök úrnak köszönhető a település polgárőrségének megalakulása.

Polgárőrségünk későbbi elnökei

1997. évtől Kalmár János
1999. évtől Nemcsók Attila (volt körzeti megbízott)
2000. évtől Ferenczi Róbert (körzeti megbízott)
2005. évtől Lengyel Gábor

Polgárőrségünk az elmúlt 19 év alatt igyekezett minden törvényes eszközzel a közbiztonság helyzetének javítását elérni. Községünk lakói nyugalmának megőrzéséért ha kellett éjjel-nappal, télen-nyáron, nem sajnálva időt szolgálatot adtunk-adunk.

A Rendőrség, Önkormányzat és a lakosság jelzéseire reagálva szolgálatokat szervezünk, köz-reműködünk a helyi Önkormányzat, alapítványok és civil szervezetek rendezvényeinek zavar-talan lebonyolításában.

Jelenleg 15 fővel működik Polgárőrségünk, ebből 3 NŐI polgárőr teljesít rendszeresen szolgá-latot.

2007. év elején az Országos Polgárőr Szövetség a „Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát” adományozta községünk egyik polgárőrségének, ugyanebben az évben a Ménteleki Polgárőr-ségtől egy Lada Niva terepjáró gépkocsit kapott polgárőrségünk.

2010. évben a Lada Niva terepjáró helyett Bócsa Község Önkormányzata adományozott pol-gárőrségünknek egy SUZUKI VITARA terepjáró gépkocsit, melyet ezúton is nagyon köszö-nünk! A Lada Niva a Soltszentimrei Polgárőrség sorait erősíti.

Ezúton is köszönjük mindenkinek az anyagi és egyéb támogatást!

Polgárőrségünk folyamatosan várja újabb tagok jelentkezését a +36 (70) 3717 428 telefonszámon Lengyel Gábor elnöknél.

______________________________________________________________________________________

A Bócsa Községi Polgárőrség köszönetet mond azoknak,

akik támogatták működésünket tárgyi vagy anyagi segítséggel, erkölcsi megbecsüléssel!

Köszönjük a támogatást:

– Bócsa Község Önkormányzatának

– Megyei Polgárőr Szövetségnek

– Bíró Józsefnek

– Cs. Tóth Józsefnek

– Farkas Zsigmondnak

– Geiger Csabának

– Kozák Lászlónak

– Kiskopárdi Lajosnak

– Lasz-Fer Gumiszervíznek

– Poli-Farbe Kft-nek

Ezen kívül mindenkinek, aki segítséget nyújtott, és a továbbiakban is támogatja civil szervezetünket a munkánk eredményes végzése érdekében.