Adventi készülődés tűzvédelmi felhívása


Várakozás a karácsonyra – Adventus Domini "az Úr eljövetele"

Régi szokás szerint, 19. század óta szokás adventi koszorút készíteni. A karácsonyra készülve fokozott figyelmet fordítsunk, hogy az ünnep ne válljon jelentős anyagi kárral járó tragédiává.

A koszorú készítésénél lehetőleg kerüljük a tűzveszélyes anyagokat. A koszorú teste kerámia, valamint fémből készült alapokból is elkészíthető.

Amennyiben hagyományos fenyőgally, moha alapokra épített koszorút készítünk, fokozottan figyeljünk arra, hogy a gyertyák megfelelően, erősen legyenek rögzítve, ne dőlhessenek el, közelükben éghető dekoráció ne kerüljön elhelyezésre!

A koszorú elhelyezésénél fordítsunk figyelmet arra, hogy megfelelő helyre, nem éghető anyagból készült tálcára helyezzük, ezzel megakadályozhatjuk a tűz tovaterjedését, ha bekövetkezik a baj.

A koszorú közelében éghető anyag, függöny, terítő, polc, elektronikus berendezés ne kerüljön! A meggyújtott égő gyertyákat még rövid ideig se hagyjuk őrizetlenül, különös tekintettel a kisgyermekek közelében. A lakást ne hagyjuk el, ne aludjunk el. Őrizzük a lángot!

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Polgári Védelmi Kirendeltség Kiskőrös